Frans Kok (NL)

Frans Kok (NL)

Frans Kok is hoogleraar Voeding en Gezondheid en hoofd van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit. Als decaan van de Wageningse onderzoekscholen is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het academisch onderzoek en de postdoctorale training. Kok's wetenschappelijke werkgebied bestrijkt onderwerpen zoals voeding en ziektepreventie, eetgewoonten en overgewicht. In ontwikkelingslanden in Azie en Afrika is de aandacht vooral gericht op voeding en gebreksziekten. Hij is auteur van meer dan 250 wetenschappelijke publicaties. Kok heeft meer dan 200 (populair)wetenschappelijke voordrachten verzorgd over voeding en gezondheid tijdens (inter)nationale symposia, masterclasses, panels, diners etc. Hij verschijnt regelmatig in de media als deskundige over voedingsonderwerpen. Frans Kok is lid van diverse wetenschappelijke commissies in binnen- en buitenland. Kok is lid van de programmaraad van het Top Institute Food & Nutrition, een publiek-private samenwerking van voedingsmiddelen bedrijven en kennisinstellingen. Van 1997 tot 2004 was hij directeur van het European Nutrition Leadership Programma in Luxemburg.  (Bron: www.speakersacademy.com)

(foto: Jan Harryvan) 

Terug naar overzicht